Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Titul obsahuje: - 500 receptov - kulinárske inšpirácie pre začiatočníkov, ale i pre skúsených kuchárov - pokrmy jednoduché a lacné, ale i nezvyčajné a zložité - tradičné české recepty i špeciality medzinárodnej kuchyne - pre každého niečo: polievky, mäsové jedlá, bezmäsité i vaječné, zverina, šaláty, ...
Edícia Aké ľahké prináša tri nové prehľadné kuchárske knihy pre modernú domácnosť: Cestoviny, Kurča a Mafiny. Či už hľadáte recepty na výborné mäso a hydinu, chutné cestoviny alebo mafiny so šťavnatým ovocím a roztekajúcimi sa kúskami čokolády, dobroty pripravované podľa týchto receptov vám zaručia úspech ...
Edícia Aké ľahké prináša tri nové prehľadné kuchárske knihy pre modernú domácnosť: Cestoviny, Kurča a Mafiny.Či už hľadáte recepty na výborné mäso a hydinu, chutné cestoviny alebo mafiny so šťavnatým ovocím a roztekajúcimi sa kúskami čokolády, dobroty pripravované podľa týchto receptov vám zaručia úspech ...
.p.Zbierka receptov sa autorke Eve Paulovičovej rozrástla. Skúseností z oblasti gastronómie pribudlo. Čas pokročil a táto kuchárska knižka je v poradí už desiata. A to by si žiadalo malú oslavu. Navrhujeme netradičný múčnik. Ako inak - z cestovín. Možno Vás bude autorka inšpirovať natoľko, že siahnete ...
Ďalšia kuchárska knižka z edície Receptár na každý deň, ktorá ponúka recepty na rýchle a chutné jedla. Receptár je stálym zdrojom nápadov na prípravu jedál zo zemiakov či už predjedál, alebo hlavných jedál. Nechýbajú ani recepty na šaláty aj dezerty, ktoré sa určite stanú obľúbenou pochúťkou celej rodiny.Autori: ...
Makrónky sa v kulinárskom svete udomácnili rýchlosťou blesku. Tieto milé francúzske dezerty – pripravené z mletých mandlí, cukru a bielkov – majú osobitý pôvab a eleganciu. Rôznofarebné makrónky s rozmanitými príchuťami sú ideálnou voľbou na pohostenie rodiny či priateľov, alebo si ich môžete pripraviť ...
Upečte si sladký senLákavé, rozprávkové, chutné… Aj tak by sa dali opísať cheesecaky, cupcaky a tortičky Kataríny Kaššovej. Mladá šikovná cukrárka sa začala pečeniu venovať hneď po skončení vysokej školy. Zo záľuby sa stala práca, ktorú ju napĺňa a robí šťastnou, a aj preto vkladá do každého dezertu ...
Básnik nazval Bratislavu mestom na sútoku vína a Dunaja, no nie je to len bonmot. Veď už viac ako dve tisícročia sa v našom regióne pestuje hrozno a výsledkom pracovitých rúk, ľudského umu a slnka je lahodné víno. Prví klčovali svahy Malých Karpát Kelti, po stáročiach rímsky cisár Marcus Aurelius Probus ...
Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek ...
Nie je snáď bohatšej a výživnejšej kuchyne ako tej slovenskej. Počas dlhých rokov dokázala poskytovať našim predkom všetky látky potrebné pre zdravé fungovanie tela i duše. A pritom na to stačilo využívať v prevažnej miere len kvalitné miestne suroviny.Aby sa nezabudlo na naše tradičné chutné slovenské ...
Darčeková knižka Mojej malej kuchárke očarí dievčatá mladšieho školského veku, ktoré objavujú svet varenia a pečenia. Malé slečny na prvý pohľad upúta hravým dizajnom, krásnymi fotografiami jedál a postupov. Obľúbenú palacinkovú klasiku striedajú globalizované jedlá novej generácie ako Čipsovka, Mafiny ...
Šaláty sú ideálne jedlo v akomkoľvek dennom čase. V tejto knihe nájdete recepty zohľadňujúce najnovšie poznatky z oblasti zdravého stravovania. Recepty kombinujú rôzne chute a konzistencie: slaná feta sa mieša s korenistou rukolou či horkastou čakankou; jemné listy zeleného šalátu kontrastujú s chrumkavým ...
Kniha vtiahne čitateľa do čarovnej atmosféry najkrajších sviatkov v roku. Ponúka čítanie o vianočných zvykoch a tradíciách aj 350 receptov z celého Slovenska. A to všetko v sprievode lákavých fotografií jedál a navyše s radami aj informáciami pre gazdinky. Publikácia je rozdelená na 17 kapitol. Úvod ...
Tento průvodce vařením piva ti ukáže, jak můžeš uvařit docela jednoduše a nekomplikovaně své první vlastní pitelné řemeslné pivo. Krok za krokem tě povede jak všemi přípravami, tak od prvého dne vaření až k hotovému pivu. Pak můžeš uplatnit svou kreativitu: své nejoblíbenější pivo můžeš vyvíjet od základu ...
Obsah ponúka vegetariánske jedlá, jedlá z morských rýb a živočíchov, ponúka rady a tipy na rýchle omáčky i na dôležité prísady.Dátum vydania: 25.6.2002Vydanie: 1.Väzba: viazanáISBN: 978-80-8906-504-2Strán: 120Formát (mm): 215x285
Kniha - autor Udo Pollmer, 272 strán, česky, brožovaná bez krytu matraca Kniha popisuje nové zázračné prostriedky pekárov, umenie kuchárov z prášku, triky vinárov. Obsahuje podrobný lexikón, prvýkrát v takej forme, ktorý prezentuje moderný ingrediencie a upozorňuje na možné riziká ich vedľajších účinkov. ...
2014. Tato ocenena a originalni kniha na svetovem trhu v oboru barmanstvi je urcena jak profesionalnim barmanum, tak i ostatnim, jako prakticky manual, ktery zaujme predevsim formatem, obsahem, jednoduchosti ve vyhledavani jednotlivych receptur a pripravy
Kniha - autor Kurt Tepperwein, 208 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Naše tělo je uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let. Ovšem v důsledku svého životního stylu trpíme nemocemi a předčasně stárneme a umíráme. Vnitřní prostředí našeho organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter. Chybné ...