Altevita Bio Cejlonská Škorica mletá 60g

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Korenie

Pravá škorica cejlónska /Cinnamon zeylanicum - verum / je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. ...viac

Je nám ľúto. Tento produkt nieje aktuálne v ponuke žiadneho e-shopu na Pricemánii.

Najprezeranejšie produkty v kategórií Korenie

Popis

Pravá škorica cejlónska /Cinnamon zeylanicum - verum / je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu.  Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy. Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia. Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica ceylónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s ceylónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.    Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok /polyfenoly, flavonoidy, kyselyna laurová, kyselina škoricová/, ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.Použitie: Na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno či káva). V kozmetike sa používa tiež na proti celulitídne a ošetrujúce zábaly. Zloženie: BIO Škorica cejlónska  (Cinnamon zeylanicum - verum)Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením. Krajina pôvodu: Srí Lanka Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota:  1327kJ/317 kcal,Tuk: 3,2 g,Sacharidy:  79,5 g,Bielkoviny: 3,9 gSoľ: 0,0 g Upozornenie: Nie je vhodná v tehotenstve.

Reklama

brand name

Prezrite si ďalšie Korenie Altevita, najprezeranejšie produkty Altevita alebo najlacnejšie Korenie.

Reklama