Ak plánujete narodeninovú, rozlúčkovú či záhradnú oslavu, nezabúdajte na to, že správna párty sa určite nezaobíde bez chutného jedla a pitia. Nemusíte vyhodiť ťažké peniaze na to, aby ste na kvalitné nápoje, koktejly, drinky či vína išli do neďalekého baru. Zaobstarajte si knihy, ktoré vám pomôžu doma pripraviť tie najrozmanitejšie nápoje. V dnešnej dobe vám kníhkupectvá ponúkajú množstvo originálnych kníh plné receptov. Staňte sa tým najlepším barmanom nielen u vás doma, ale známym aj v širokom okolí.
Reprezentatívny výber suchých a polosuchých slovenských vín, ktoré prichádzajú na trh v roku 2010. Vína hodnotené odbornou komisiou stobodovou metódou sú prehľadne usporiadané s charakteristikou a vínnou etiketou.Terroir – neznáme stránky slovenského vína: minerálne zloženie pôdy, geologické podložie ...
Reprezentatívny výber najlepších suchých a polosuchých slovenských vín, ktoré prichádzajú na trh v roku 2009. Vína hodnotené komisiou stobodovým systémom sú prehjľadne usporiadané s charakteristikou a vínnou etiketou. Komisia, ktorej prededal známy slovenský enológ prof. Fedor Malík, vyhodnotila víno ...
Reprezentatívny výber 100 najlepších suchých a polosuchých slovenských vín, ktoré prichádzajú na trh v roku 2011. Vína hodnotené medzinárodnou odbornou komisiou stobodovou metódou sú prehľadne usporiadané, s charakteristikou a vínnou etiketou. Komisia, ktorej predsedá známy slovenský enológ Fedor Malík, ...
Odborný poradce, který vám poskytne radu při výběru z nabídky více než 500 druhů vín z celého světa. Tato publikace je již třetím aktualizovaným vydáním českého překladu kapesního průvodce světovými víny z pera Hugh Johnsona, nejuznávanější světové autority v tomto oboru. Podle amerického časopisu Newsweek ...
Určitě se vám už někdy stalo, že jste si pozvali na návštěvu pár přátel a vymýšleli jste jakou specialitu jim připravit. Což takhle tradiční kávu trochu netradičně? Tato kniha vás nenásilnou formou seznámí nejen s tím odkud k nám káva přišla, jak si vybrat tu nejlepší a jak ji skladovat, ale hlavně jak ...
Kto by odolal dobre namiešanému, ľadovo vychladenému koktailu? Ich základ tvorí tvrdý alkohol a v dobrom pomere namiešané ingrediencie. Kniha vás prevedie celým zoznamom koktailov s rumom, ginom, vodkou či tequilou. Podľa krátkych a zrozumiteľných návodov sa naučíte taktickým postupom a výberu správnych ...
Knihu Degustační příručka (Jan Stávek) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Dielo maďarského filozofa a spisovateľa Bélu Hamvasa (1897 – 1968), na Slovensku zatiaľ prakticky neznáme, vzbudzuje čoraz väčší ohlas v domácej i zahraničnej kultúrnej verejnosti. Filozofia vína analyzuje nielen spôsoby vychutnávania vína, ale aj vychutnávania života vo všetkých jeho podobách. Text ...
Knihu Domácí likéry (Claudia Daiber; Manfred Hailer) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Knihu Rádce milovníka čaje (James N. Pratt; Diana Rosen) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Príjemná hudba, chutné jedlo, spoločnosť dobry´ch priateľov, nekonečná zábava. Čo ešte chýba, aby bol večer naozaj dokonalý? No predsa dobrý drink. Ale kde je barman, kto namieša kokteil? No predsa ty, pretože je to veľmi jednoduché. Vďaka našej knižke pripravíš sebe aj svojim priateľom miešané alkoholické ...
Současný francouzský spisovatel Philippe Delerm nabízí recept lidem, kteří dnes nemají radost ze života. Stačí prý zvlažit v parném letním dnu rty do vychlazeného zlatavého piva, nebo otevřít nehtem palce zelený lusk a ukazováčkem shrnout do dlaně malé zelené kuličky. Dalších více než třicet drobných ...
Kniha seznamuje se sto dvaceti druhy zeleného čaje a způsoby jejich přípravy, nejnovějšími výsledky výzkumů jeho příznivých účinků na zdraví. Obsahuje také kuchařské recepty a návody na výrobu kosmetických přípravků i informace o bohaté historii čaje a tradičním podávání čaje v různých zemích.Dátum vydania: ...
Autor úsmevným spôsobom rozpráva o vôni a chuti lákavých jedál a skvelých vín. Píše o ľuďoch, ich gastronomických zvyklostiach a miestnych špecialitách: tapas zo Španielska, frkacúle z Modry, skalické zázvorníky, vyprážaný netopier z Kittsee, jablká zo Sodomy, rezance s mušľami, krokety z býčieho chvosta, ...
Kniha - autor Klaus Hagmann, 120 strán, český, pevný bez lesklého krytu Už máte dosť likérov, ktoré obsahujú umelé farbivá a arómy? Chcete si vyrobiť vlastný likér? Chcete spracovať ovocie zo záhradky? Potom máte jedinečnú príležitosť využiť návodov obsiahnutých v tejto knižke. Dozviete sa, aké ovocie ...
Druh sortimentu : Kniha, Malá encykopedie českých a moravských vín - druhý ročník, Autoři : Branko Černý, Rok vydania : 2007,
Na uhasenie smädu a osvieženie: krémovité koktaily, ovocné nápoje, osviežujúce bowle, zahrievajúce varené vína, ohnivé punče, aromatické čaje – raz s alkoholom, inokedy bez neho, slovom, na každú príležitosť. V tejto knihe nájdete vyše 100 novučičkých nápadov drinkov, od studených ako ľad a šumivých ...