Duna

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Do 24 hodín Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Horory, sci-fi a fantazijné filmy Blu-ray

Film, ktorý produkovala Raffaella De Laurentiis (dcéra Dino De Laurentiis a herečky Silvana Mangánové), je založený na sci-fi literárnej predlohe, románe Franka Herberta o vojne vládcov rôznych planét v roku 10191. V roku 10191 sa vládca vesmíru snaží získať kontrolu nad substanciou umožňujúce cestovanie ...viac

Na sklade Zobraziť cenu vrátane dopravy

Najprezeranejšie produkty v kategórií Horory, sci-fi a fantazijné filmy Blu-ray

Popis

Film, ktorý produkovala Raffaella De Laurentiis (dcéra Dino De Laurentiis a herečky Silvana Mangánové), je založený na sci-fi literárnej predlohe, románe Franka Herberta o vojne vládcov rôznych planét v roku 10191. V roku 10191 sa vládca vesmíru snaží získať kontrolu nad substanciou umožňujúce cestovanie kozmickým priestorom. Táto látka sa vyskytuje iba na Púštna planéte. Tamojší obyvatelia pod vedením svojho spasiteľa Paula Atreida sa snažia od vládcu oslobodiť.
David Lynch vytvára svoj príbeh z budúcnosti podivuhodnými obrazy. Ide o jeho prvý experiment s farbami, ostatne silne štylizovanými (prevláda odtieň piesku, skál, krajina). Lynch tento svoj film nazýva "symfóniou priestoru", doznáva však, že mu žáner sci-fi príliš nesedí. Film však prišiel v čase, keď bolo obecenstvo už presýteniu filmy o "hviezdnych vojnách" a pre znalca Herbertov románu nebola jeho Lynchovho verzia dosť uspokojivá.

Reklama

Reklama