Korene talianskeho destilátu Grappa siahajú do 15. storočia. Pôvodne ním ľudia pohŕdali, keďže sa vyrábal z výliskov hrozna. Tieto však obsahujú veľké množstvo aromatických látok. Výroba Grappy je dnes chránená predpismi a môže sa uskutočňovať len na obmedzenom počte miest. Podáva sa po jedle ako digestív, keďže uľahčuje trávenie. Grappu môžete nájsť aj na internete, kde sa predáva buď samostatne alebo v luxusných baleniach po niekoľko kusov. Pri jej väčšom odbere môžete často ušetriť nemálo peňazí.
Grappa Sibona Uvedilanga je čistá grappa destilovaná z vína odrody Moscato, zberaného vo viniciach v Longhe. Táto grappa sa destiluje z hrozna i so šupiek. Grappa čírej farby a intenzívnej, ale veľmi jemnej vône s nepatrnými stopami hrozna a kvetinovými podtónmi. Chuť má veľmi čistú, príjemne jemnú s ...