Emile Henry Keramická Koláčová forma hluboká 26cm

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Formy na pečenie

POPISKeramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč je vyrobená ručne podľa ...viac

Je nám ľúto. Tento produkt nieje aktuálne v ponuke žiadneho e-shopu na Pricemánii.

Najprezeranejšie produkty v kategórií Formy na pečenie

Popis

  • POPIS
  • Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn. Forma je hladká a po stranách je vybavená vlnkovaním. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu.
  • Hlboká forma na koláč Emile Henry je skvelým pomocníkom pri pečení francúzskeho koláča Quiche, krehkých koláčov, ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vhodné aj na bublaninu, perníky, torty, na zapečenú zeleninu, gratinované zemiaky atď. Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou ozdobou vášho prestreného stola. Priemer formy je 26 cm, výška je 5,8 cm objem 2 l. Forma nemá odnímáteľné dno. Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý.
  • ŠPECIFIKÁCIE
  • Priemer: 26 cm
  • Výška: 5,8 cm
  • Objem: 2 l
  • Materiál: keramika
  • Farba: granátová
  • VÝHODY A NEVÝHODY
  • Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom.
  • Ručne vyrobené.
  • Krásny francúzsky dizajn.
  • Ideálne na pečenie sladkých i slaných koláčov (quiche), na bublaninu, gratinované zemiaky, zapekanú zeleninu atd. 
  • Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky riadu.
  • PRAKTICKÉ RADY
  • Vhodné do umývačky: Áno
  • Vhodné do chladničky: Áno
  • Vhodné do mrazničky: Áno do - 20 °C
  • Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
  • Vhodné do rúry: Áno do 270 °C
  • RECEPT NA LINECKÝ MRIEŽKOVÝ KOLÁČ
  • 150 g studeného masla, 175 g hladkej múky, 150 g múčkového cukru, 100 g nelúpaných mletých mandlí, 3 žĺtky, nastrúhanú kôru z 1 umytého citrónu, 1 lyžičku škorice, 1/2 lyžičky mletého klinčeka, štipku soli, 250 g zaváranín, 1 žĺtok na potretie cesta, práškový cukor (na ozdobu)
  • Postup:1. Múku preosejte s cukrom, pridajte mandle, citrónovú kôru, škoricu, klinček a štipku soli. Potom prilejte vidličkou prešľahané žĺtky a všetko spracujte.
  • 2. Chladné maslo nakrájajte na kúsky a rýchlo ho spracujte s ostatnými prísadami. Rýchlosť je dôležitá, aby maslo príliš nezmäklo a cesto sa tzv. nesparilo. Vytvorte guľu, zabaľte do fólie a nechajte ju polhodiny odpočívať.
  • 3. Studené cesto vyberte, dajte stranou asi 1/4 množstva a zvyšok vyvaľkajte na hrúbku približne 5 - 7 mm. Pomocou valčeka preneste cesto do kruhovej formy o priemere 23 cm. Prstami ho zľahka vtlačte do formy a vytvarujte jeho okraje.
  • 4. Prečnievajúce okraje odrežte. Pokiaľ by sa niekde cesto potrhalo, opravte to pomocou odrezaných kúskov. Formu s cestom môžete dať ešte na chvíľu do chladu. Predhrejte rúru na 185°C (elektrickú) alebo 175°C (telovzdušnú).
  • 5. Pred pečením poprepichajte spodok cesta vidličkou. Tak sa pri pečení nezvlní a nenarobia sa v ňom bublinky. Potrite ho vybraným zaváraným…

Reklama

Reklama