Emile Henry Forma na koláč 24cm

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Formy na pečenie

POPISKeramická forma  na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč má priemer 28 cm, ...viac

Je nám ľúto. Tento produkt nieje aktuálne v ponuke žiadneho e-shopu na Pricemánii.

Najprezeranejšie produkty v kategórií Formy na pečenie

Popis

  • POPIS
  • Keramická forma  na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč má priemer 28 cm, výšku 5,5 cm a objem 2,5 l. Je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn vo farbe slonová kosť. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, do umývačky riadu.
  • Hlboká forma na koláč Emile Henry je skvelým pomocníkom pri pečení francúzskeho koláča Quiche, krehkých koláčov, ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou ozdobou vášho prestretého stola. Forma nemá odnímateľné dno. Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý.
  • Expedujeme do 2 pracovných dní od objednania.
  • ŠPECIFIKÁCIE
  • Priemer: 28 cm
  • Výška: 5,5 cm
  • Objem: 2,5 l
  • Materiál: keramika
  • Farba: slonová kosť
  • VÝHODY A NEVÝHODY
  • Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom.
  • Ručne vyrobené.
  • Krásny francúzsky dizajn.
  • Ideálna na pečenie sladkých aj slaných koláčov (quiche).
  • Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky riadu.
  • PRAKTICKÉ RADY
  • Vhodné do umývačky: Áno
  • Vhodné do chladničky: Áno
  • Vhodné do mrazničky: Áno do - 20 °C
  • Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
  • Vhodné do rúry: Áno do 270 °C
  • ČO JE QUICHE?
  • Quiche je francúzsky slaný koláč, jeho základom je krehké cesto a smotanová náplň. Slovo Quiche pôvodne vzniklo skomolením nemeckého slova Kuchen, čo znamená v preklade koláč. Teraz je quiche neoddeliteľnou súčasťou francúszkej kuchyne. Náplň slaného koláča tvoria vajcia, tučná smotana a iné prísady ako je napríklad slanina, cibuľa, syr atď. Existuje veľa receptov na francúzsky quiche.
  • Krehké cesto je tvorené iba dvomi inregienciami a to múkou a maslom v pomere zhruba 2:1. V niektorých receptoch nájdete tiež vajcia. Cesto je najlepšie nechať aspoň hodinu vychladnúť v chladničke, ale môžete ho tam nechať aj cez noc. Vďaka tomu sa suroviny krásne spoja a pri vaľkaní nebudete cesto tak mazľavé. Vyvaľkať by ste mali na hrúbku zhruba 3 - 4 mm. Odporúčame vaľkať cesto medzi dvomi lisami pečiaceho papiera. Quiche sa pečie v tradičných formách na quiche, ktoré majú kruhový tvar a vyšší okra, ktorý je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dosť tuku a tak nemusíte formu vymazávať ďalším tukom.
  • Cesto po vaľkaní preneste do formy a vyložte vrátane vyššieho vrúbkovaného okraja. Cesto sa pečie najskôr bez náplne, zaťaženými fazuľami, ktoré odporúčame prepichať vidličkou, aby sa nenafukovalo. Až potom  sa naplní a pečie dozlatova. Výsledkom je chrumkavé cesto dokookola a vláčna náplň, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti či fantázie. Quiche je dobrý teplý aj studený. Ideálny na obed, večeru alebo napríklad na svačinu. Vyskúšajte napríklad pórkový,…

Reklama

Reklama