Provita Quinoa červená 250g

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Do 24 hodín Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Cestoviny

Zloženie: semená quinoy červené. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 1484 kJ / 351 kcal; tuky: 5 g; nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 59 g; cukry: 2 g; vláknina: 6,6 g; bielkoviny: 15 g; soľ: 0,02 g. Krajina pôvodu: Peru. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: ...viac

Na sklade Zobraziť cenu vrátane dopravy

Najprezeranejšie produkty v kategórií Cestoviny

Popis

Zloženie: semená quinoy červené. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 1484 kJ / 351 kcal; tuky: 5 g; nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 59 g; cukry: 2 g; vláknina: 6,6 g; bielkoviny: 15 g; soľ: 0,02 g. Krajina pôvodu: Peru. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: Quinoa [čítaj kínua] čiže mrlík čílsky, označovaná ako superpotravina, pochádza z pohoria Ánd v Južnej Amerike. Táto pseudoobilovina je stále viac zaraďovaná do našich jedálnička vďaka svojej chuti, aróme aj nutričným vlastnostiam. Jej drobné, korálkovité zrnká pripomínajúce "rastlinný kaviár" sú predávané v troch farebných podobách – biele alebo tiež zlaté, červené a čierne. Ich spôsob prípravy aj chuť však zostávajú rovnaké. Je teda len na Vás, ako farebne zladíte svoj výsledný pokrm… Quinoa má široké spektrum využitia - ako príloha, sladko v podobe kaší, pudingov, nákypov (varíme v mlieku), do müsli, ako vložka do polievok, do šalátov, rizot, na zahusťovanie, na zapekanie so zeleninou, do náplní, pilafov, do proteínových tyčiniek. Príprava: Quinú varíme v rovnakom pomere ako ryžu 1: 2 (quinoa: voda) zhruba 20 minút. Jej objem sa až štvornásobne zväčší. Odporúčame skôr pripravovať v zeleninovom vývare ako vo vode, docielime tak lepšiu chuť. TIP: Quinoa obsahuje prírodné saponíny, ktoré v prírode majú funkciu odpudzovať hmyz a vtáky. V kuchyni sa ju však potrebujeme zbaviť, pretože nám spôsobuje horkú chuť suroviny, k čomu už čiastočne dochádza pri jej spracovaní. Dobré je ju teda poriadne prepláchnuť a na 10 – 15 minút (kľudne aj hodinu, čím skrátime čas varenia) namočiť v miske so studenou vodou. V prípade, že sa nám pri varení tvorí pena, odoberáme, čím odbúrame prípadnú zvyšnú horkosť.

Reklama

brand name

Prezrite si ďalšie Cestoviny Provita, najprezeranejšie produkty Provita alebo najlacnejšie Cestoviny.

Reklama