Najznámejšie báje o pôvode čaju hovoria, že ho objavil čínsky cisár a zakladateľ medicíny Šen-nung. Obľúbila si ho najmä aristokracia, no so zvyšovaním dovozu sa rozšíril aj medzi obyčajných ľudí. Mnohí z nás dnes šálku čaju považujú za životabudič a neodišli by bez nej ani do práce. Čaj povzbudzuje, prebúdza myseľ a príjemne sa pri ňom relaxuje. Na trhu nájdete veľké množstvo čajov, či už bielych, zelených, polozelených alebo čiernych. Doprajte si chvíľku pre seba a pripravte si voňavú čajovú šálku.
Ovocný čaj - Slivka so škoricou a vanilkou 40 g.Ovocný čaj s príchuťou slivky, škorice a vanilky v nálevových vrecúškach.Zloženie:.ibištekový kvet.šípky bez semien.jablko.ostružiníkový list sladký.čakankový koreň.skořicovníková kôra (5%).slivkovej aróma.škoricové aróma.jablčnej aróma.vanilková aróma.kyselina ...
Detský čaj s rumančekom (Matricaria recutita).Čaj pre deti všetkých vekových kategorií.Pôsobí proti nadúvaniu, uvolňuje drobné kŕče (Matricariae flos, Foeniculi fructus, Menthae piperitae herba, Serpylli herba), pôsobí upokojujúco (Lupuli strobilus) . Možno ho použiť i miesto pravého čaju.Zloženie:.Matricariae ...
Ovocný čaj s príchuťou broskyne a citrónu.Deti od 6 mesiacov do 3 rokov: 1 šálka nápoja denne. Deti od 3 rokov: 1 šálka nápoja 2 - 3 x denne.Zloženie:.Ibištekový kvet (30%).jablko.šípky bez semien (18%).ostružiníkový list sladký.harmančekový kvet (8%).prírodná broskyňová aróma (4,5%).prírodná citrónovo-limetkovej ...
Jednozložkový bylinný čaj v nálevových vreckách. Spôsob použitia1 nálevové vrecúško sa zaleje 0,5 l vriacej vody a lúhuje sa 10 minút. Maximálne 2x denne 1 vrecko. Prípadný zákal alebo vločkovanie nálevu je prirodzeným javom u bylín s vyšším obsahom trieslovín a neovplyvňuje kvalitu výrobku.Upozornenie: ...
Plod pestreca mariánskeho, porciovaný v nálevových vreckách. Užíva sa najmä k ochrane pečene a prečistenie organizmu.Balenie: 20x2 g (40 g) Viac informácii o produkte.
Jednozložková bylinná čajovina v nálevových vrecúškach - vrbovka malokvetá - vňať (lat. Epilobium parviflorum). Spôsob použitia1 čajové vrecúško sa zaleje 0,5 l vriacej vody a lúhuje sa 10 minút. Odporúča sa piť maximálne 2x denne. .Prípadný zákal alebo vločkovanie nálevu je prirodzeným javom u bylín ...
Bylinný čaj v nálevových vreckách.Zloženie: phuer (čierny čaj) (20 %), zelený čaj (20 %), vňať mäty piepornej (20 %), list maté (10 %), brezový list (10 %), žihľavová vňať (10 %), feniklový plod (5 %), morská riasa - chaluha bublinatá (5 %).Obsahuje kofeín. Spôsob použitiaNálevové vrecko prelejte asi ...
Herbex Lapacho čaj pre zvýšenie imunity 20 x 2 g, Označuje se jako čaj Inků. Červené Lapacho je vnitřní kůra jihoamerického stromu Lapacho. Lapacho je velmi silný antioxidant. Hlavním účinkem čaje Lapacho je jeho schopnost probudit vlastní obranný systém k aktivitě a zvýšít tak imunitu těla. Bylinný ...
Rebríčková vňať - bylinný čaj sypaný. Zloženie rebríčková vňať 50 g Príprava: 1 čajová lyžička usušené myšochvostový vňati sa preleje 0,25 l vriacej vody a nechá sa 10 - 15 min vylúhovať v zakrytej nádobe, potom sa scedí. Čaj sa pije teplý 2 - 3 x denne. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred ...
Kotvičník (Tribulus terrestris) podporuje zdravie pohlavných orgánov a sexuálnu túžbu prispieva k normálnej funkcii močovej sústavy prispieva k zdravej pokožke prispieva k zdravej ústnej dutine a ďasnám .
Pestrec mariánsky - plod. Zloženie: Plod pestreca mariánskeho (Silybi Mariani fructus) Príprava: Raz až 2 x denne 1 čajová lyžička (= individuálna dávka 4 - 5 g). Na prípravu čaju treba plod pestreca najskôr dôkladne rozdrviť. Zalejeme vriacou vodou a necháme 10 - 15 minút vylúhovať. Pripravuje sa vždy ...
Kopřivová vňať - bylinný čaj sypaný Zloženie: žihľavová vňať 50 g Príprava: 1 - 2 čajové lyžičky usušené žihľavovej vňati sa zalejú 0,25 l vriacej vody a nechajú sa 10 - 15 minút vylúhovať, potom sa scedí. Nesmie sa variť. Čaj sa pije teplý 2 - 3 x denne. Pripravuje sa vždy čerstvý, bezprostredne pred ...
Bylinný čaj určený pre deti pozitívne pôsobí na horné dýchacie cesty.Zloženie: vňať materinej dúšky (Serpylli herba), ibišový koreň (Althaeae radix), tymiánová vňať (Thymi herba), skoroceľový list (Plantaginis folium), pľuzgierka islandská (Lichen islandicus), koreň sladkého drievka (Liquiritiae radix). ...
Čajovina na poruchy tráviacej sústavy. Zmes rastlinných liečiv, ktoré podporujú chuť k jedlu, tráveniu, tvorbe a vylučovaniu žlče, obmedzujú nadúvanie, mierne uvoľňujú kŕče a pôsobia protizápalovo.Spôsob použitiaDávkovanie a dávkovacie schémy Čaj sa odporúča piť 2-3x denne. Spôsob použitia Polievková ...
Čajovina obsahuje horčiny, silice, triesloviny a flavonoidy. Podporuje tvorbu a vylučovanie žlče. Tlmí zvýšené fermentačné pochody v črevách a má antibakteriálne účinky. Užíva sa pri chorobách žlčníka a žlčových ciest. Ak lekár neurčí inak, môže sa používať ako súčasť pečeňovej a žlčníkovej diéty.Môže ...
Dezinfekčný účinok medvedice lekárskej (Uvae ursi folium) je v čajovine vhodne doplnený ďalšími zložkami, ktoré zvyšujú tento účinok a pôsobia priaznivo pri urologických ochoreniach. PoužitiePomocný liek na zápalové ochorenie močových ciest (akútne a infekčné urologické ochorenie, chronické zápaly močových ...
Čajovina pre diabetikov.Priaznivo ovplyvňuje zvýšenú hladinu cukru, pôsobí močopudne, antisepticky (protibakteriálne) a mierne spazmolyticky. U diabetikov nahradzuje čierny čaj a je vhodný ako súčasť diéty.Spôsob použitiaDávkovanie a dávkovacie schémy Čaj sa odporúča piť teplý 3x denne. Spôsob použitia ...