Najznámejšie báje o pôvode čaju hovoria, že ho objavil čínsky cisár a zakladateľ medicíny Šen-nung. Obľúbila si ho najmä aristokracia, no so zvyšovaním dovozu sa rozšíril aj medzi obyčajných ľudí. Mnohí z nás dnes šálku čaju považujú za životabudič a neodišli by bez nej ani do práce. Čaj povzbudzuje, prebúdza myseľ a príjemne sa pri ňom relaxuje. Na trhu nájdete veľké množstvo čajov, či už bielych, zelených, polozelených alebo čiernych. Doprajte si chvíľku pre seba a pripravte si voňavú čajovú šálku.
Černý čaj, sypaný Složení: Černý čaj Pu-Erh. Hmotnost: 100g Návod na přípravu: 1 sáček / čajovou lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 100°C, louhovat 3-5 minut Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do ...
Bylinný čaj, sypaný Složení: máta peprná - list 100 % Hmotnost: 30g Návod na přípravu: 1 sáček / lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 100°C, louhovat 3-5 minut Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do ...