Skip to content Skip to footer

Ako vybrať prémiový telefón

V súčasnej dobe sa nachádzajú na trhu viaceré prémiové mobilné telefóny. Trápi vás otázka, ktorý z nich je lepší alebo ktorý mi bude najviac vyhovovať? Najlepším spôsobom je porovnanie mobilov, kedy si odfiltrujete viaceré modely na základe vašich požiadaviek. Následne si už len z vybraných vyberiete ten, ktorý sa vám najviac páči alebo vám vlastnosťami najviac vyhovie.

Ako teda vybrať prémiový telefón, čo môžete od neho očakávať a ktorý bude pre vás ten správny? Odpoveď na túto otázku nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Aké vlastnosti má spĺňať prémiový telefón?

 

Prémiový telefón by mal mať nasledujúce parametre:

  • Vysoký výkon – ten je dôležitý najmä pre hladký chod mobilu a pre bezproblémové fungovanie aplikácii, ktoré sú náročné práve na výkon. Veľa ľudí si zaobstaráva prémiový mobil práve kvôli tejto vlastnosti.
  • Vysoká kvalita fotografii – ďalším parametrom, ktorý majú špičkové smartfóny je kvalitný fotoaparát. V mnohých prípadoch dokážu natočiť video v 4K kvalite a navyše poskytnú skvelú stabilizáciu obrazu. Výbornou kvalitou fotoaparátu a kamery disponuje napríklad Iphone 12 alebo Samsung Galaxy S21.
  • Štýlový dizajn – keď už budete platiť vysokú sumu za telefón, tak určite budete chcieť, aby aj vyzeral dobre. V tomto však platí, že nie každému sa páči to isté. No prémiové mobily majú zväčša jednoduchý a elegantný dizajn.
  • Odolnosť – keďže za prémiový telefón zaplatíte nemalé peniaze, mal by mať pevnejšiu konštrukciu a odolnosť voči vode. V prípade, že má telefón krytie IP68 môžete ho na nejaký čas ponoriť do vody. Výnimočnou odolnosť disponujú mobily značky Caterpillar.
  • Displej – displej týchto mobilov môžeme považovať za nadštandard. Väčšinou má rôzne technológie, vďaka ktorým je dobre viditeľný na slnku. Nie len to, ale aj prezeranie multimediálneho obsahu je na vysokej úrovni. V kvalite displeja vynikajú najnovšie modely značky Samsung.

Samozrejme veľa ľudí bude mať odlišné požiadavky. Taktiež nie každý prémiový mobil bude spĺňať hneď všetky vyššie spomenuté vlastnosti. Vy sami musíte vedieť čo vám bude najviac vyhovovať.

Ceny prémiových telefónov

Mobily s prémiovou kvalitou a vlastnosťami začínajú na cene 700 €. Od tejto sumy už môžete očakávať špičkový fotoaparát a vysoký výkon. Avšak väčšinou sa pri tejto cene nachádzajú mobily značiek Samsung, Apple či Huawei, ktoré nie sú najnovšie. Pri cene nad 1 000 € už môžete očakávať nový model značky Samsung alebo Apple.

Pre koho sú určené prémiové mobilné telefóny

Určené sú predovšetkým pre náročných používateľov, ktorí si potrpia na kvalitu. Určite sú vhodné pre ľudí, ktorí používajú mobil denne v rámci svojej práci. Tí najviac ocenia plynulý chod, ktorý ich pri práci nebude zdržovať ani o sekundu.
Chcete alebo potrebujete pravidelne fotografovať objekty vo vysokej kvalite? Aj vám by určite prémiový mobil prišiel vhod. Taktiež kvality týchto telefónov ocenia aj hráči, ktorí si potrpia na vysoký výkon a výbornú kvalitu obrazu, ktorý navyše veľmi dobre reaguje na dotyky.

Značky prémiových mobilov

Medzi prémiové značky mobilných telefónov môžeme zaradiť:

Apple
Za najlepšie mobilné telefóny na trhu môžeme určiť tie od výrobcu Apple. Nesú názov Iphone a ponúkajú skvelý výkon a taktiež špičkové fotoaparáty. Ceny najnovších modelov prekračujú sumu 1 000 €.

 

 

Samsung
Výrobca Samsung ponúka zákazníkom bežné aj prémiové mobily. Ako sme vyššie spomínali, mobily tejto značky sa vyznačujú najmä kvalitným displejom. Medzi prémiové telefóny sa radia modely Galaxy S.

 

Huawei
Huawei patrí k výrobcom, ktorí taktiež vyrábajú bežné telefóny s priemernými vlastnosťami. Avšak v ich portfóliu nájdete aj modely Huawei Mate, ktoré patria medzi prémiové. Ich cena presahuje 1 000 €. Najväčšou nevýhodou je absencia služieb Google.