Kult

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Info v obchode Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Beletria

Štyridsaťročná Evie sa v spomienkach vracia do severnej Kalifornie 60. rokov 20. storočia, do éry hippies, uvoľnenej morálky a zrodu rozličných kultov či siekt. Na začiatku leta sa osamelá, zádumčivá tínedžerka Evie Boydová spriatelí v parku so skupinou dievčat a ihneď ju zaujme ich sloboda, ležérne ...viac

Najprezeranejšie produkty v kategórií Beletria

Popis

  • Štyridsaťročná Evie sa v spomienkach vracia do severnej Kalifornie 60. rokov 20. storočia, do éry hippies, uvoľnenej morálky a zrodu rozličných kultov či siekt. 
  • Na začiatku leta sa osamelá, zádumčivá tínedžerka Evie Boydová spriatelí v parku so skupinou dievčat a ihneď ju zaujme ich sloboda, ležérne oblečenie aj zvláštna aura. Evie z nich najviac priťahuje dievča menom Suzanne. Práve tá ju privedie do "rodiny" na ranči, kde žijú ďalšie tínedžerky spolu s charizmatickým vodcom skupiny Russellom. Evie ich život očarí, konečne má šancu niekam sa zaradiť, všetci jej venujú pozornosť. Russell má všetko, čo má mať vodca sekty: je očarujúci, vie to s dievčatami a v časoch komplikovaného hľadania samých seba im ponúka spôsob života oslobodený od záväzkov a spoločenského úzu – neviazaný pohlavný styk, deti narodené z týchto dobrodružstiev sa vychovávajú spoločne. Russell všetkých učí, že peniaze sú kliatbou systému. Ich patrónom je hollywoodska figúrka Mitch a ten, podobne ako Russell, tiež dievčatá len zneužíva. Komunita žije na spustnutom ranči uprostred hôr. Evie však pripadá exotický a fascinujúci – je to miesto, kde má pocit slobody a nádej, že ju medzi seba prijmú. Jej nekritický obdiv k Suzanne sa stupňuje a Evie si vôbec neuvedomuje, že sa schyľuje k nepredstaviteľnému násiliu.
  • Z anglického originálu The Girls (Random House, an imprint and division of Penguin Random House LLC, New York. New York 2016) preložila Miriam Ghaniová.
  • Ukážka z textu
  • Nevedela som si Russella predstaviť. Poznala som len obmedzený počet mužov, napríklad svojho otca alebo chalanov, s ktorými som sa náhodou zoznámila. Tieto dievčatá tvrdili, že Russell je iný, že ho takmer uctievajú, ale nie smiešne a detsky, tak ako som to poznala ja. Ich istota bola neochvejná, preto som si Russellovu moc predstavovala ako nejaký zázrak, ako príliv vyvolaný Mesiacom na svojej dráhe okolo Zeme.
  • Donna tvrdila, že Russell je iný ako ostatní ľudia. Vraj rozumie reči zvierat. Dokáže liečiť rukami, vie z človeka vytiahnuť zlo ako nádor.
  • "Vidí ti až na dno duše," dodala Roos. Ako keby to bolo niečo pozitívne.
  • Ich tvrdenia zahnali všetky moje obavy a otázky o Russellovi. V tom veku som mala pocit, že všetci posudzujú iba mňa, no zrazu sa to presunulo na inú osobu.
  • Hovorili o Russellovi a tvárili sa zmyselne, občas sa zachichotali. Žiadna to nepovedala, ale pochopila som, že s ním všetky spávajú. Musela som sa začervenať a zaplavil ma des. Zdalo sa však, že jedna na druhú vôbec nežiarlia. "Srdce nemusí vlastniť nič," vysvetľovala Donna. "To nie je láska," dodala, stisla Helen ruku a vymenila si s ňou pohľad. Aj keď Suzanne väčšinou mlčala a sedela ďalej od nás, videla som, ako sa jej pri zmienke o Russellovi zmenila tvár. V očiach mala nehu, ktorú som túžila cítiť aj ja.

Reklama

brand name

Prezrite si ďalšie Beletria, najprezeranejšie produkty N/A alebo najlacnejšie Beletria.

Reklama