Armagnac, alebo po slovensky Armaňak, patrí medzi najstaršie destiláty vyrábané vo Francúzsku. Toto brandy pálené z bieleho vína môžete nájsť pod rôznymi označeniami v závislosti od veku alkoholu. Zaujímavosťou je, že oblasť v ktorej sa Armaňak vyrába, teda Armagnac na juhu Gaskonska, je dlhodobo najnižší výskyt kardiovaskulárnych chorôb na svete. Účinky tohto nápoja však nie sú ešte potrdené, tak aj preto platí - všetko s mierou!
Janneau Napoleon je zmesou 10 až 12 ročných Armagnacov. Hrozno použité na výrobu pochádza z regiónov Bas Armagnac a Tenaréze. Eaux-de-vie po destilácii zrejú oddelene v limousinských dubových sudoch. Po zmiešaní je výsledkom Armagnac zlatej farby, čo je dôsledok dlhého dozrievania. Má komplexnú arómu ...
Janneau X.O. Royal je zmesou 12 až 25 ročných Armagnacov. Hrozno použité na výrobu pochádza z najlepších viníc. Po destilácii vzniknuté Eaux-de-vie zrejú oddelene v limousinských dubových sudoch. Jedná sa o Armagnac tmavo zlatej farby s jantárovými odleskami. Je charakteristický svojou krištáľovou transparentnosťou. ...