Armagnac, alebo po slovensky Armaňak, patrí medzi najstaršie destiláty vyrábané vo Francúzsku. Toto brandy pálené z bieleho vína môžete nájsť pod rôznymi označeniami v závislosti od veku alkoholu. Zaujímavosťou je, že oblasť v ktorej sa Armaňak vyrába, teda Armagnac na juhu Gaskonska, je dlhodobo najnižší výskyt kardiovaskulárnych chorôb na svete. Účinky tohto nápoja však nie sú ešte potrdené, tak aj preto platí - všetko s mierou!
Armagnac, ktorý tvorí 60% hrozna Ugni Blanc a 40% hrozna Baco. Zreje vo francúzskych dubových sudoch najmenej 15 rokov. V roku 2012 bol Tariquet XO Chance ocenený striebornou medailou v súťaži IWS Competition. Vôňa: veľmi silné tóny hrozna ugni blanc and bacoChuť: sladká, stopy sušených sliviek, komplexná ...
Tariquet L''Armagnac Cabine je zmes odrôd 80% Baco a 20% Ugni blacn, čo je typické pre Bas-Armagnac. Najmladšia zložka tohto armaňaku zrela minimálne 30 rokov v pivniciach Chateau Tariquet. Farba: krásna oranžová s medenými odleskami.Vôňa: bohatá vanilka, ktorá v sebe kombinuje exotické tóny liči, so ...