Hellboy 2: Zlatá armáda

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Ihneď Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Akčné a dobrodružné filmy Blu-ray

O troch Oscarov bohatší režisér Guillermo del Toro (za Faunov labyrint) sa po štyroch rokoch vrátil k tomu najdiabolskejšiemu zo všetkých komiksových hrdinov. Pekelnou vyhňou dočervena rozpálený, dobré cigary a ohnivú krásku Liz zbožňujúci Hellboy, bude znova drviť záporákov a k tomu trúsiť jednu drsnú ...viac

Na sklade Zobraziť cenu vrátane dopravy

Najprezeranejšie produkty v kategórií Akčné a dobrodružné filmy Blu-ray

Popis

O troch Oscarov bohatší režisér Guillermo del Toro (za Faunov labyrint) sa po štyroch rokoch vrátil k tomu najdiabolskejšiemu zo všetkých komiksových hrdinov. Pekelnou vyhňou dočervena rozpálený, dobré cigary a ohnivú krásku Liz zbožňujúci Hellboy, bude znova drviť záporákov a k tomu trúsiť jednu drsnú hlášku za druhou.
Najproblematickejšieho zamestnanca prísne tajného Úradu pre paranormálny výskum a obranu tento raz čaká naozaj náročná úloha. Syn vládcu podsvetia, princ Nuada, totiž prerušil krehké prímerie, ktoré panovalo medzi ľuďmi a jeho ríšou, čím naštartoval príslovečné peklo na Zemi. A má byť ešte horšie – Nuada sa snaží skompletizovať zbierku artefaktov, ktoré mu majú pomôcť oživiť Zlatú armádu, nezničiteľné monštrá, ktoré za pár minút urobia z ľudstva ohrozený druh. A aby toho nebolo málo, Hellboya rozptyľuje aj ľahko talianska domácnosť, ktorú má so svojou Liz. Tvárou v tvár ohrozeniu sveta musí ísť rodina bokom, a tak sa zamestnanci najtajnejšieho zo všetkých tajných úradov vydajú do nepriateľského tábora, aby zastavili Zlo, ešte než sa stačí vyvaliť na Zem.
I keď prvý Hellboy celosvetovo zarobil cez sto miliónov dolárov, del Toro sa neuspokojil s jednoduchým pokračovaním tam, kde jednotka skončila. „Samozrejme sme mali výhodu v tom, že sme nemuseli znovu vysvetľovať kto je kto a stačili jednoducho skočiť do deja. O to viac sme chceli prepracovať samotný príbeh,“ odmietol del Toro hneď na začiatku tradičný neduh dvojok, ktoré sa skôr než na novú invenciu spoliehajú na zotrvačnosť. Film tak opustil šialených vedcov a ešte šialenejších nacistov túžiacich po nesmrteľnosti a otvoril úplne nový, fantastický svet podzemnej ríše, obývanej kreatúrami s veľmi originálnym dizajnom, a ktorej princovi sa zachcelo vlády nad svetom. Medzi nimi všetkými ale vyniká titulný hrdina, i keď...“Hellboy je v podstate úplne normálny chlap, ktorý by sa najradšej iba váľal na gauči pri telke a chľastal pri tom pivo. Zhodou náhod má ale schopnosti, ktoré ho nútia sa z toho gauča občas zodvihnúť,“ popisuje svojho hrdinu jeho predstaviteľ Ron Perlman.
Aj druhý Hellboy sa nakrúcal v strednej Európe, bohužiaľ Prahu vystriedala Budapešť kvôli lepším finančným podmienkam. Napriek tomu tvorili veľkú časť štábu českí profesionáli, s ktorými mal del Toro výbornú skúsenosť pri nakrúcaní jednotky.

Reklama

Reklama